Powered By Blogger

zondag 22 maart 2009

jarig

Nog een goed uur en ik ben weer een jaar ouder. zesenzestig jaar geleden geboren. Heb totaal niet het gevoel dat ik al zolang op deze aardkloot rondloop.
Voel me ook niet zo oud maar als ik terugkijk denk ik soms dat ik al wel honderd moet zijn, alles wat ik mee gemaakt hebt.
Goede en minder goede dingen. Met verjaardagen heb ik eigenlijk ook helmaal niks, eigenlijkvind ik aan mijn eigen verjaardag geen bal aan, maar ja het hoort erbij en zelf ga ik trouw naar alle verjaardagen dus iedereen mag ook hier komen.
Aan een paar verjaardagen heb ik wel hele slechte herineringen, mijn opa en oma zijn allebei rond mijn verjaardag gestorven en ook een zwager. Opa werd op mijn verjaardag begraven toen ik vijf werd. Niemand feliciteerde me en dat jaar ook geen cadeaus, dus het heeft lang geduurd voor dat ik opa toch wel lief vond.
Maar er zijn ook verjaardagen waar ik hele goeie herineringen aan heb: mijn achtiende met een hele vriendenschare,de eenentwintigste met de hele familie, mijn vader leefde nog, de zestigste met de vrienden van nu en natuurlijk veleden jaar in Alkmaar ik vijfenzestig en Koen achtien heel bijzonder. Het mooiste cadeau: toen ik zevenveertig werd, 's morgens om zes belde Gabrie op om te vertellen dat ik een prachtige kleinzoon had gekregen. Blijf het toch heel bijzonder vinden.
Merk in mijn omgeving dat er toch veel zijn die op of rond de verjaardag een kleinkind hebben gekregen. Gisteren een vriendenavond gehad, morgen doen we het dan maar hier weer over. We zijn met drie henken, daarom mijn tweede naam Tim dat is wel weer iets gemakkelijker Ook de andere Henken hebben bijnamen en dat hebben we al wel zo'n zestig jaar want zolang kennen we elkaar al. Vanavond had ik met de mensen uit de cliëntenraad een etentje wat toch ook weer bijzonder was. Morgen zien we wel weer wat het wordt, 's morgens een paar op de koffie, 's middags Heidy en de kinderen en 's avonds da een paar vrienden aangevuld met een paar kennissen en Annette en Paul en wie weet wie nog meer ik laat me verrassen. Heb al heel wat kaarten en mails en via Hyves felicitaties ontvangen. Dus mensen die me al wat gestuurd hebben:bedankt.

1 opmerking:

anne-marie zei

Hoi Tim
ook deze verjaardag doet ons herrinneren hoe onze levensverwachtingen slinken. Vanmorgen is Gertie gestorven,een vriendin uit onze jeugd.
Maar Gertie zelf ,was altijd optimist,Ik denk dat zij zou willen dat je dubbel geniet van de dag. Vanavond lekker jeugd herrinneringen ophalen.
Weer lekker genieten van de zorgelose no nonsens tijd.
Dus in die zin,maak er een feest van.